OM HÖRSÄGEN


Vår inofficiella slogan är Sveriges västgötskaste sagoberättare. Med fyra fötter hårt planterade i Västgötaslättens styva lera har vi berättat historiska sagor, sägner och myter tillsammans sedan 2009. Vi har uppträtt på många olika ställen i landet, och har samarbetat med museum, slott, marknader, evenemang, skolor, studieförbund, och under pandemiåret 2020 även digitalt. Från början träffades vi när vi arbetade som turistguider, och har haft stor glädje av den att ha turismen i bagaget hela vägen.


Våra föreställningar är alltid anpassningsbara, och vill ni ha kombinationer av vår repertoar, eller specialbeställa innehåll går det alltid att lösa. Även om vårt primära fokus är medeltid har vi historier och utrustning för andra tidsåldar också, och arbetar gärna med er för att ta fram en föreställning som matchar just vad ni vill ha.

Tommy


Jag är ursprungligen historiker och arkeolog, men har alltid fascinerats av sagor, sägner, myter och legender. Särskilt Arthurmyten och Völsungasagan är två ständiga favoriter.


Jag är också utbildad smed vid Bäckedals folkhögskola, och har smidit många av våra vapen och rustningsdelar själv. 


Sagoberättandet är en av de roligaste sakerna inom det bredare historiska intresset, och det är alltid kul att möta en ny publik på nya platser.



Kontakt: Tommy@sagor.nu

Pontus


Min historia som sagoberättare började på lajv strax efter millenieskiftet. Sedan dess har jag läst historia, runkunskap, och en massa historiska sagor och sägner, förstås.


Mitt stora intresse för historia har alltid kompletterats av ett stort intresse för skönlitteratur, och i sagoberättandet finns den perfekta kombinationen av de båda.


Jag har också hållit på med workshops och kurser i berättande och skrivande, och är utbildad bibliotekarie sedan 2012.


Kontakt: Pontus@sagor.nu